Sunday, July 11, 2010

New Google Licence for China

Article in Dutch Language. Google has a new licence to operate in China. So they might find this article too? We will see in the statistics if someone from china has arrived....

The article (Dutch Language):

China bevestigt nieuwe licentie voor Google
Uitgegeven: 11 juli 2010 12:12
Laatst gewijzigd: 11 juli 2010 12:59

PEKING - De Chinese overheid heeft zondag bevestigd dat het internetbedrijf Google actief kan blijven in China. Het Amerikaanse bedrijf, dat de nieuwe licentie vrijdag al aankondigde, zou weer aan alle eisen voldoen die de Chinese overheid stelt aan internetbedrijven.

© AFPDe internetgigant lag de afgelopen maanden zwaar in de clinch met de Chinese autoriteiten. Het bedrijf dreigde China de rug toe te keren na herhaalde aanvallen van Chinese hackers op de emailadressen van mensenrechtenactivisten.

Uiteindelijk besloot Google te stoppen met de zelfcensuur op zijn sites, door zoekopdrachten uit China door te linken naar websites in Hongkong.

Daardoor konden Chinese internetgebruikers meer te weten komen over onderwerpen die door de Chinese overheid streng worden gecensureerd.

Eind juni besloot Google echter weer te stoppen met dit doorlinken, om te voorkomen dat het de Chinese internetlicentie zou verliezen.

Wetten

Volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua heeft het Chinese bedrijf dat de websites van Google in het communistische land beheert, Guxiang, in de aanvraag van de licentie aangegeven zich te onderwerpen aan de Chinese wetten.

Die verbieden internetbedrijven onder meer om informatie te verspreiden die de ,,macht van de staat ondermijnt, de nationale veiligheid bedreigt of etnische spanningen aanwakkert'', aldus Xinhua. Ook is het verboden om pornografisch of gewelddadig materiaal te verspreiden

source: www.nu.nl

No comments:

Post a Comment